Aksiaalipuhaltimien ominaisuudet

- 2021-04-02-

Monilla kansantalouden alueilla, erityisesti öljy-, kemian-, jäähdytys-, sähkö-, kaivos- ja metallurgiateollisuudessa, kompressoreita käytetään laajalti prosessikaasujen ja kuljetuskaasujen paineen lisäämiseksi. Erilaisten kompressorien joukossa aksiaalivirtauskompressoreilla on edut korkea hyötysuhde, suuri virtaus, kevyt paino ja pieni koko. Siksi suurissa öljynjalostusyrityksissä katalyyttisen krakkausyksikön regeneraattori vaatii suuren määrän ilmaa ja matalan paineen palamiseen. Korkeat, useimmat käyttävät aksiaalikompressoreita.



Tänään ymmärrämme aksiaalipuhaltimien ominaisuudet:


(1) Aksiaalisen virtauspuhaltimen tuloilman lämpötilan ja kosteuden muutosten vaikutus virtaukseen on kaasutilan yhtälön mukainen. Todellisessa tuotannossa muutosarvoa voidaan myös verrata ja todentaa viittaamalla yksikön ylijännitesuunnan kalibrointitietoihin.


(2) Koska aksiaalinen virtauspuhallin perustuu pääasiassa kaskadin paineen laajenemiseen kaasun paineen lisäämiseksi, ilmakulman kulma on hyvin herkkä kaskadin suorituskyvylle. Käytännön sovelluksissa ilmavirran hyökkäyskulmaa muutetaan yleensä muuttamalla paikallaan olevan terän kaskadin kulmaa (ns. Paikallaan olevan terän kulma) siten, että yksikön ilmamäärää muutetaan ilmamäärän säätämiseksi , jotta voidaan vähentää virrankulutusta sillä edellytyksellä, että se täyttää tekniset vaatimukset. .


(3) Aksiaalisen virtauksen tuulen liikkuvien ja paikallaan pysyvien siipien terän muoto määrittää kaskadin vaiheen painesuhteen ja tehokkuuden sekä tuulettimen yleisen suorituskyvyn. Tällä hetkellä suurin osa aksiaalivirtauspuhaltimien liikkuvista ja staattisista siivistä on suunniteltu kolmipuhaltimella ja koko koneen hyötysuhde on suhteellisen korkea. Suuren tarkkuuden vuoksi, jos ulkoiset häiriötekijät aiheuttavat terän vaurioita tai terän likaantumista, toisin sanoen jos terän muoto muuttuu, kompressorin puristussuhde ja hyötysuhde vähenevät, ja terien likaantuminen aiheuttaa myös toimintakyvyn aksiaalipuhaltimen alue Kapea, äärimmäisissä tapauksissa se vaikuttaa akselijärjestelmän dynaamiseen tasapainoon ja aiheuttaa sammutustapaturman.